GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varnar för högst smittspridning i hela landet

I omgångar stängda skolor och förskolor, och extra skyddsutrustning i omsorgen. Torsås kommun varnar nu för rekordhög smittspridning i kommunen.
Torsås • Publicerad 1 december 2021

I början av veckan gick Torsås kommun ut med att de är den kommun med högst smittspridning, i hela landet. På kommunens hemsida skriver man bland annat: "Smittskyddet uppmanar starkt familjer med barn att hålla sig för sig själva på fritiden och inte engagera sig i fritidsaktiviteter eller träffa nya människor. Endast på det viset kan vi bryta smittkedjorna i kommunen".

Sista veckorna har det rapporterats om en ökning av antalet coronafall i Torsås kommun. Som följd har bland annat en del avdelningar på förskolor samt vissa klasser på skolor i Torsås, Bergvara och Gullabo stängts i omgångar. Inom omsorgen har man även sett till att sätta in extra skyddsutrustning.

I början av veckan låg Torsås kommuns smittspridning på 870 personer per 100 000 invånare, vilket kan jämföras med exempelvis Kalmar som hade 70 fall per 100 000 invånare. Över lag ser Region Kalmar län en ökad smittspridning i hela länet. Under föra veckan, vecka 47, bekräftades 315 fall av covid-19. Det är det högsta antalet noterade fall sedan vecka 20 i år.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.