Annons

Trion som gör gott från topp till tå

På Hälsoträdet finns verksamheter som gör gott för hela kroppen, och själen. Inför varje jul är det tradition att verksamheterna går samman och bjuder in till öppet hus, och så skedde även i år.
Torsås • Publicerad 30 december 2023
Isabell Persson, fotterapeut, Gunilla Ogner, naprapat och Ann-Charlott Petersson, massageterapeut bjöd in till öppet hus på Hälsoträdet.
Isabell Persson, fotterapeut, Gunilla Ogner, naprapat och Ann-Charlott Petersson, massageterapeut bjöd in till öppet hus på Hälsoträdet.Foto: Lina Watanen

Det är måndag kväll, och bara sex dagar kvar till julafton. En tid då många stressar med alla måsten som ska hinna klaras av. Därför uppskattas lugnet när man kliver in på Hälsoträdet. Tända ljus i en dämpad belysning och doften av varm must möter en redan i dörren.

– Välkommen, säger Ann-Charlott Petersson medan hon lägger i kryddor i musten som håller på att värmas på spisen innan öppet huset börjar.

Annons

Hon är massageterapeut och driver Eco care hälsa och skönhet. En av tre verksamheter som är samlade under namnet Hälsoträdet. Här finns även fotterapeut Isabell Persson, Fotverkstan, och naprapat Gunilla Ogner, Alfa fysik. Inför jul brukar de bjuda in till öppet hus vid ett par tillfällen.

Värmande must och rawballs dukades fram på bordet.
Värmande must och rawballs dukades fram på bordet.Foto: Lina Watanen

– Det brukar vara uppskattat. Vi hade öppet hus en eftermiddag förra veckan, men jag tror det blir lite fler nu ikväll. Det är lättare för många att komma loss och ha tid på kvällarna, säger Isabell.

– Många som kommer hit annars har ju beställt tid för behandling. Men på öppet hus kan de komma in och prata med oss alla tre, se sig runt och fråga saker och få tips på ett lite annat sätt, säger Ann-Charlott.

Alla besökare kan dessutom delta i jullotteriet, där var och en av företagarna lottar ut en behandling.

– Öppet hus är trevligt, och besökarna brukar uppskatta att prata lite om ditten och datten. Kanske har de varit på behandling hos en av oss, och är nyfiken på de andra, säger Gunilla och tillägger.

– Vi tre får också en chans att träffas och umgås. Annars är vi här ofta max två åt gången, säger hon och blickar mot Isabell och Ann-Charlott.

Gunilla och Ann-Charlott delar dessutom behandlingsrum, så de kan omöjligt ha kunder samtidigt, och är därför sällan på plats ihop.

Just så här års pratar många lite extra om hälsa, vila och återhämtning.

– Det känns som att fler tänker på sin egen hälsa nu. Jag tycker man märker att det har hänt mycket bara de sista åren, säger Ann-Charlott.

– Jag tror pandemin hjälpte till att få fler att börja tänka på att ta hand om sig själva. Just när många jobbade hemma och efter pandemin insåg att man inte vill hamna i ett ekorrhjul igen, tillägger Isabell.

Anita Svensson kom för att köpa presentkort i julklapp. Hon är verksamhetsansvarig för Friskis och svettis i Torsås och tränar en hel del, både motion- och styrketräning. ”Jag vet hur uppmjukande, skönt och avkopplande det är för hela kroppen att unna sig en behandling”, säger hon.
Anita Svensson kom för att köpa presentkort i julklapp. Hon är verksamhetsansvarig för Friskis och svettis i Torsås och tränar en hel del, både motion- och styrketräning. ”Jag vet hur uppmjukande, skönt och avkopplande det är för hela kroppen att unna sig en behandling”, säger hon.Foto: Lina Watanen
Annons

Trion betonar vikten av att även tänka förebyggande.

– En del kommer hit med besvär, och en del med akuta besvär. Men vi kan också göra mycket i förebyggande syfte, menar Gunilla.

Dörren öppnas och in kommer en besökare, Anita Svensson, för att köpa ett presentkort.

– Jag brukar själv vara här för att få en skön behandling, och en lugn stund för mig själv där jag mår bra, slappnar av och njuter. Men idag ska jag köpa presentkort till nära och kära, säger hon, ler och tillägger.

– De har inte förstått själva hur skönt det är med en behandling, och hur mycket det ger för lång tid efteråt. Så då får jag ge det åt dem, och unna dem något bra.

Företagstrion småskrattar och känner igen Anitas tankar.

– För flera år sedan gav jag min pappa en fotvårdsbehandling i 80-årspresent. Han hade aldrig testat det innan, och nog inte ens tänkt tanken på att få fotvård. Men han uppskattade det verkligen och fortsatte gå på det, säger Gunilla.

– Ja, alla behöver en lugn stund för sig själv, för att ladda batterierna. Det är något som påverkar hela kroppen och resten av livet, säger Isabell.

Eftersom trion jobbar med hälsa serverades nyttig fika i form av rawballs, utan socker. Ingredienserna var bland annat russin, dadlar, cashewnötter, valnötter, mandel och kokos.
Eftersom trion jobbar med hälsa serverades nyttig fika i form av rawballs, utan socker. Ingredienserna var bland annat russin, dadlar, cashewnötter, valnötter, mandel och kokos.Foto: Lina Watanen
Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons