Större behov än någonsin av familjehem

Torsås • Publicerad 27 september 2022

Sista året har socialnämnden i Torsås kommun märkt en markant ökning av behov av sociala insatser för kommunens mest utsatta invånare. I ett pressmeddelande går kommunen ut om att nämnden kommer utmanas ännu mer, på grund av rådande samhällsutveckling. "Den samhälls- och socioekonomiska utvecklingen, med kraftigt ökade levnadsomkostnader, försvårar situationen för de invånare som redan levet på marginalen", står det i pressmeddelandet. Individ- och familjeomsorgen har under många års tid kämpat med rekrytering av familjehem, och även här ser man att behoven är större än någonsin. Förvaltningen måste i dagsläget vända sig till privata företag för förmedling av familjehem, vilket blir kostsamt i längden. Socialförvaltningen går därför ut och understryker behovet av familjehem, och uppmanar alla invånare som kan tänka sig att bli familjehem att anmäla sitt intresse till Torsås kommun.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.