Annons

Positiva vibbar direkt för nye kommunikatören

Kommunens nye kommunikatör är på plats sedan knappt en månad. Patrik Långberg heter han, och han var tidigare verksam som kommunikatör och verksamhetsassistent vid LO-distriktet Småland-Blekinge.
– Arbetsuppgifterna lockade och jag fick positiva vibbar direkt.
Torsås • Publicerad 14 mars 2024
Patrik Långberg är ny kommunikatör i Torsås kommun.
Patrik Långberg är ny kommunikatör i Torsås kommun.Foto: Janne Adeen
Tidigare jobbade Patrik på LO Småland och Blekinge som kommunikatör och verksamhetsassistent.
Tidigare jobbade Patrik på LO Småland och Blekinge som kommunikatör och verksamhetsassistent.Foto: Janne Adeen

Den 19 februari gjorde Patrik Långberg sin första arbetsdag som kommunikatör i Torsås. Men innan dess var han med en dag då det var verksamhetsplanering.

– Jag är alltså inne på fjärde veckan nu. Det är spännande, men också mycket nytt kring kommunal verksamhet som jag behöver sätta mig in i. Fast det har varit bra, man kommer rätt in i hetluften på en gång.

Annons

Patriks förra arbetsplats var LO-distriktet Småland-Blekinge där han ägnade sig åt kommunikation och administration.

– Jag var där i fem och ett halvt år. Innan dess pluggade jag på Linnéuniversitetet, där läste jag till mediekreatör. Så jag har en utbildning inom kommunikation. Dessförinnan jobbade jag på familjeföretaget som min pappa och hans två syskon driver. Det heter Trebema och finns i Kalmar. Trebema startades för 50 år sedan av farfar, företaget säljer varmvattenberedare och vedpannor.

Du var inte sugen på att göra karriär i familjeföretaget?

– Jag jobbade där i sju-åtta år, men jag gick samhälle-mediaprogrammet på gymnasiet och visste att det var min bana. Mediekreatörsutbildningen på universitetet var nystartad, jag var i första årskullen. Det var lite som att komma hem igen.

Den största skillnaden med det här jobbet är att det var en medlemsstyrd organisation, nu är det en politisk styrd organisation.Här finns en politik som styr och bestämmer vad vi ska göra. På distriktet bestämde medlemmarna, men där fanns ett annat utrymme för vad vi själva ville. Här är vi mer styrda av politiska beslut.

Vad fick dig att söka kommunikatörstjänsten i Torsås?

– Arbetsuppgifterna lockade såklart. Dels är vad jag utbildat mig till, dels att få komma till en kommunal verksamhet och lära känna den. Men också att det kändes som en trygg arbetsgivare och jag fick positiva vibbar direkt. Det kändes bra från första intervjun.

Vilka är dina arbetsuppgifter i kommunen?

– Det är en väldigt bred tjänst. Dels har jag den stora interna kommunikationen, intranätet, dels den externa kommunikationen och där är det främst hemsidan och sociala medier, facebook, instagram och linkedin, som ska uppdateras och information som ska ut.Sedan har vi en infogrupp som jag håller i där vi internt vässar avdelningarna..Vidare har vi Torsåsmagasinet, ett kommunblad, ett antal trycksaker och nu är vi på gång med en Levafestival framöver. Dessutom ska jag vid behov vara behjälplig för övrig avdelningar och förvaltningar.

Levafestivalen äger rum under hållbarhetsveckan i september och arrangeras av Torsås kommun och Torsås handel och service.Med mat, musik, konst och lokala produkter bjuds det in till folkfest för alla åldrar och sinnen. Festivalområdet kommer sträcka sig över Ödet, Ekbacken och Sahara aktivitetsområde.

Annons

Vad gör du på fritiden?

– Jag fotar mycket, tränar och spelar golf.

Säg något du är bra på och något du är mindre bra på?

– Jag är lyhörd. Men tålamodet kan bli bättre.

Janne AdeenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons