Annons

Hudvård i fokus på ny salong i Torsås

Sandra Svensson har alltid haft ett intresse för hud- och kroppsvård. Efter många års tveksamhet har hon till slut vågat satsa på sin dröm. Nyligen flyttade hon sin verksamhet Beauty by Sandra S från Bergkvara till Torsås.
Torsås • Publicerad 8 februari 2024
Intresset för att ta hand om andra var bara en hobby för Sandra fram tills nyligen.
Intresset för att ta hand om andra var bara en hobby för Sandra fram tills nyligen.Foto: Michaela Bjerkebo

Verksamheten fortsätter i den gamla veterinärlokalen i Torsås. Men nu handlar det om hudvård, något hudterapeuten Sandra Svensson nu står för.

– Jag har alltid tyckt om att ta hand om människor. Intresset har funnits tidigt och jag brukade sminka och ge mamma massage som liten.

Annons

Inne i lokalen är det lugnt och stilla, som om tiden har stannat. Tända ljus står placerade runt omkring och lågorna kastar skuggor på väggarna. Gröna växter skapar en rofylld känsla när Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning kommer på besök i den nyöppnade salongen. Just att starta en salong är något som varit en dröm sedan länge, men Sandra har hittills inte vågat.

– Jag kände att det är nu eller aldrig. Andra har varit på mig om att jag borde starta eget. Men det handlar om att våga tro på mig själv och våga göra detta för mig själv. Jag utbildade mig till spa- och hudterapeut och blev färdig i augusti 2023. Strax innan dess hade jag öppnat min verksamhet i Bergkvara.

Sandras salong erbjuder bland annat ansiktsbehandlingar och massage.
Sandras salong erbjuder bland annat ansiktsbehandlingar och massage.Foto: Michaela Bjerkebo

Sandra berättar att hon flyttade sin salongsverksamhet till Torsås, för att få bättre och större lokaler och kunna erbjuda fler behandlingar under ett tak. Här vill hon kunna erbjuda kunder större flexibilitet med öppettiderna.

– Jag vill kunna erbjuda tid när kunden kan, bland annat under kvällar, helger och tidiga morgnar om kunden behöver. Jag vet hur skönt det är att lägga sig ned en stund och bli omhändertagen och jag vill hjälpa kunder med det som de behöver och att hitta en balans.

Vad vill du att kunder ska känna efter att de besökt dig?

– De ska känna att de har blivit omhändertagna och fått koppla av och fått hjälp. Min verksamhet riktar sig till alla, oavsett kön eller ålder.

”Alla behöver en bra rengöring på kvällen och återfuktning”, säger Sandra.
”Alla behöver en bra rengöring på kvällen och återfuktning”, säger Sandra.Foto: Michaela Bjerkebo

Vad betyder intresset för dig?

– Jag är glad att jag får jobba med det roligaste som jag vet. Jag vill hjälpa och göra någon annan glad. Det bästa med mitt jobb är att få ta hand om andra.

Hur ser framtiden ut för salongen?

– I mars kommer det även erbjudas fotvård av fotterapeut Kerstin. Jag vill samla så mycket som möjligt på en plats. Jag vill erbjuda fler ansikts- och kroppsbehandlingar och ha ett större utbud.

”Det är roligt med barn som kommer i sällskap med mormor eller farmor och gör något ihop”, säger Sandra.
”Det är roligt med barn som kommer i sällskap med mormor eller farmor och gör något ihop”, säger Sandra.Foto: Michaela Bjerkebo
Michaela BjerkeboSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons