GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hoppas skapa en ny loppistradition

Bakluckeloppis på hamnplanen, en gång i månaden. Det är något av en förhoppning och framtidsplaner som Bergkvara samhällsförening har. På lördag väntar loppis, och intresset är stort bland såväl säljare som besökare.
Bergkvara • Publicerad 14 juli 2022

– Det ringer folk hela tiden och undrar och vill ha platser. Loppis ligger i tiden, man har hunnit samla på sig i ladorna och många vill komma ut nu efter pandemin, säger Bosse Jonsson.

Han sitter med i styrelsen för Bergkvara samhällsförening, den förening som arrangerar lördagens bakluckeloppis i Bergkvara.

– Vi har fått byta plats och flytta en bit bort, eftersom de gjort husbilscamping där vi tidigare haft loppis. Men det blir fortfarande vid Bergkvara hamn, där silon förut stod.

I samband med den årliga Bergkvaradagen arrangeras bakluckeloppis på hamnplanen.

– I år kom ett 25-tal. Men det regnade en del och vädret var inte det allra roligaste.

I fjol arrangerades i september en byaloppis. Alla intresserade kunde anmäla sig till samhällsföreningen, som gjorde upp en karta över deltagarna.

Bosse Jonsson och Bergkvara samhällsförening som på lördag arrangerar bakluckeloppis i Bergkvara hamn, hoppas på ett 50-tal säljare. "Intresset är stort och många har ringt och frågat om plats, en del till och med från Nybro", säger han.
Bosse Jonsson och Bergkvara samhällsförening som på lördag arrangerar bakluckeloppis i Bergkvara hamn, hoppas på ett 50-tal säljare. "Intresset är stort och många har ringt och frågat om plats, en del till och med från Nybro", säger han.

– Det blev ett 40-tal som var med och det var i stort sett över hela Bergkvara, och en del i Gökalund. En del slog ihop sig med grannar i husen intill. Det blev ett uppskattat evenemang som vi tänker fortsätta med.

Ett datum för årets byaloppis är redan satt, lördagen den 3 september. Även kring helgens bakluckeloppis finns tankar om ett återkommande evenemang.

– Vi hade tyckt det var roligt om det kunde bli en tradition, så man första lördagen varje månad från maj till september, kunde ha bakluckeloppis. Det vore jättekul, säger Bosse och tillägger.

– Samhällsföreningen vill gärna få igång Bergkvara lite mer, och då är det viktigt att kunna erbjuda olika arrangemang. I Kristianopel som är litet händer det jättemycket, och då är Bergkvara större, så det borde gå att få igång Bergkvara mer. Vi gör inte det här för att bara driva in pengar, utan det är folket vi vill ha hit.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.