GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Företagare och ambassadörer uppmärksammades

Galamiddagen blev utbytt mot äppelglögg och lussekatter. Och festlokalen ersattes av utrymmet framför kommunhuset. Även detta år blev nämligen den stora företagsfesten i Torsås kommun inställd. Men på måndagsmorgonen, Luciadagen till ära, skedde ändå det som är viktigast med själva festen. Prisutdelningen.
Torsås • Publicerad 17 december 2021
Kenneth Lundin, ordföranden för Torsås företagscentrum, välkomnade fram representanterna Jenny Hansson och Carina Swärdstål från Swärdmons djurshop, Årets butik 2020.
Kenneth Lundin, ordföranden för Torsås företagscentrum, välkomnade fram representanterna Jenny Hansson och Carina Swärdstål från Swärdmons djurshop, Årets butik 2020.Foto: Lina Watanen

Fyra priser kom under träffen att delas ut.

– Jag ska dela ut Årets ambassadör för Torsås kommun 2021. Jag läser upp motiveringen som börjar med "Med ett leende som inte kan viftas bort har årets ambassadör spridit glädje och nyfikenhet", läste kommunalrådet Henrik Nilsson Bokor (S).

Pristagaren, eller snarare duon, han syftade på var Bitte Appelqvist och hunden Spara. Som dagligen på sociala medier delar inlägg från sina morgonpromenader.

Från Torsås-Bergkvara Rotaryklubb fanns presidenten Christer Andersson på plats för att dela ut årets unga entreprenör. Med motiveringen "Har visat ett driv och entreprenörskap som präglas av mångfald och mod samt för en enastående prestation och positivt bidrag till handel och service med mera i Torsås kommun, tilldelades priset Simon Ekstrand och Åsa Nylander.

– Tack så jättemycket, sade Åsa Nylander och berättade kort om sin och sambon verksamhet.

– Vi driver Koibutiken i Söderåkra och har 4 500 kvadratmeter växthus. Vi bygger nu ut och vill bli till ett utflyktsmål med dammar, växter, café och inredning.

De två sista priserna delades ut av Kenneth Lundin, ordföranden för Torsås företagscentrum.

– Vi brinner för företagandet, och det finns många fina företag i vår kommun. En viktig del är att lyfta våra företagare och visa vår uppskattning, och de här priserna är ett sätt att uppmärksamma duktiga företagare.

Eftersom prisutdelningen kommit efter på grund av pandemin, delades Årets butik 2020 ut. Butiksägaren Carina Swärdstål och Jenny Hansson, Swärdmonds djurshop, ropades fram.

– Genom åren har ni utvecklat en levande butik för våra djur med ett stort och brett sortiment. Kunderna kommer från ett stort område omfattande även Blekinge och Kronoberg. Ägaren Carina är mycket engagerad och bidrar även bredare i arbetet med att utveckla vår lokala handel och service, läste Kenneth Lundin och tillade att juryn bestått av representanter från företagscentrum. Företagarna i Torsås samt Torsås kommun.

Bitte Appelqvist och hunden Spara fick av kommunalrådet Henrik Nilsson Bokor (S) ta emot priset som Årets ambassadör 2021. Det för att duon sprider glädje och nyfikenhet på kommunens vackra och vardagliga platser.
Bitte Appelqvist och hunden Spara fick av kommunalrådet Henrik Nilsson Bokor (S) ta emot priset som Årets ambassadör 2021. Det för att duon sprider glädje och nyfikenhet på kommunens vackra och vardagliga platser.Foto: Lina Watanen

Sist men inte minst prisades Lars Hammare, grundare och ägare av Lars Hammare utbildning AB med säte i Trankvill, som Årets solo 2020. Han driver interaktiva utbildningar som riktar sig till alla som jobbar inom verkstadsindustrin med rit-teknik, form, lägestoleranser samt mät-teknik.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.