GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En annorlunda och oviss julskyltning

På söndag är det första advent och nu börjar det på allvar dra ihop sig mot jul. I Torsås är första advent en viktig helg med julskyltning, men även årets firande är nedtonat.
Torsås • Publicerad 26 november 2021

På söndag är det första advent och nu börjar det på allvar dra ihop sig mot jul. I Torsås är första advent en viktig helg med julskyltning, men även årets firande är nedtonat.

Torsås. Att det är konstiga tider har nog inte undgått någon. Och framtiden är fortfarande osäker. Nyligen meddelades att julmarknaden på Vågen i Bergkvara ställs in. Istället satsar de på en julmånad där de fyller butiken med julsaker, julkransar och julgrupper. Efter att Torsås kommunstyrelse i tisdags beslutade om åtgärder för att hindra smittspridningen, kom beskedet att kommunens planerade 50-årsfika under adventhelgerna ställs in. Även advent på Ekbacken och Olssonska gården ställs in.

– Slöjdhuset planerar att ha öppet, men det blir mer som vanligt söndagsöppet. Som läget är nu har vi valt att inte fylla trädgården med utställare till första advent, med tanke på rådande restriktioner och de försiktighetsåtgärder som kommunen har vidtagit, säger Grethe Nielsen, ordförande för Torsåsbygdens slöjd-, mat- och konsthantverksförening.

I slöjdhuset finns runt nio hantverkare, med ett utbud av trä, textil, stickat, skinn och keramik.

Inte helt oväntat ställs även advent på biblioteket in.

– Istället har vi fram till jul och under jullovet tävlingar som man kan sysselsätta sig med. Till exempel kan man räkna böcker i bibliotekets stora bokpaket, en slags bok-

skulptur, som vi ska bygga upp, säger Sara Årestedt, barn- och ungdomsbibliotekarie.

Det blir även tävling där en vuxen och ett barn eller ungdom ska läsa en bok tillsammans och sedan redovisa det på något sätt, kanske med ett foto eller genom att måla en bild. Då har man också chans att vinna olika priser.

– Alla barn kan också leta paket i bokhyllorna. Tomten har slarvat och lämnat både stora och små paket på barnavdelningen, och frågan är hur många du kan hitta?

Flera handlare har planerat julskyltningssöndagen med servering av glögg och pepparkakor, julgransförsäljning, lotterier, korvgrillning samt utställare som säljer ägg och hemmastickade strumpor. Men mycket oklart in i det sista.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.