Annons

Solliden gästas för tredje sommaren av välkända artister

Sanne Salomonsson är först ut och Lasse Stefanz sist ut. Däremellan väntar ytterligare tio välkända artister inta Solliden, när det ännu en sommar arrangeras konserter vid slottet.
Solliden • Publicerad 1 april 2023
Många medlemmar från kungafamiljen har synts till i publiken vid flera konserttillfällen.
Många medlemmar från kungafamiljen har synts till i publiken vid flera konserttillfällen.Foto: Pressbild

Solliden sessions blev det nya namnet på musiksatsningarna vid Solliden slott, som hade premiär för tre år sedan. Kung Carl XVI Gustaf och övriga kungafamiljen kan nog anas ha både ett och annat finger med när det handla rom att önskemål kring vilka artister som ska gästa. De har nämligen vid flera konserttillfällen synts till i publiken.

– Kungafamiljen är mycket nöjd, både med konserterna och mottagandet. Familjen har besökt flera av konserterna och träffat artisterna, säger Pernilla Klintberg, projektledare på Solliden.

Sanne Salomonsen är först ut på årets konsertsommar på Solliden.
Sanne Salomonsen är först ut på årets konsertsommar på Solliden.Foto: Pontus Hook
Annons

Hon tillägger att det är viktigt att artisterna som bokas är breda och folkkära, något som stämmer väl in på årets program. Bland de bokade är välkända artister och band som Sanne Salomonsen, Niklas Strömstedt, Arvingarna, Sven Ingvars, Gilbert O’Sullivan, Sofie Svensson och Dom Där, Ale Möller trio, Adolphson och Falk och Lasse Stefanz. Vid två tillfällen blir det dessutom dubbla konserter. Den 15 juli då Lisa Miskovsky och Martin Stenmarck intar scen, samt den 26 juli då Dolly style och Theoz gästar. Även den 29 juli blir ett lite annorlunda inslag, då Brolle och Jack Vreeswijk gör et gemensamt framträdande.

– Vi vill gärna boka in några unika guldkorn för publiken på Sollidens konserter. Gilbert O´ Sullivan och Kung Carl XVI Gustaf är för övrigt av samma gyllene årgång. Jag räknar med att det blir en fin nostalgi-konsert som kommer göra minnesvärt avtryck, säger konsertproducent Patrik Krall, som samordnar konserterna vid Sollidens slott.

Första konserten blir med Sanne Salomonsen den 12 juli och sista tillfället blir den 5 augusti, med Lasse Stefanz.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons