GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen säger ja till isolering av sjöbodar

Nu underlättar en ny sjöbodspolicy för den som vill isolera eller dra in el till sin sjöbod.
Borgholm • Publicerad 6 december 2021

Vad som gäller för en sjöbod är något som ofta diskuteras på Öland, en plats med många sjöbodar. Nu har Borgholms kommun antagit en ny sjöbodspolicy. I veckan har brev med nya informationen skickats ut till alla som äger en sjöbod på kommunal mark i Borgholms kommun. De största förändringarna handlar om att det framöver tillåts med isolering, inre väggbeklädnad samt elinstallation. Det innebär att sjöbodsägarna kan förlänga säsongen. Kommunen betonar dock vikten att bodarna inte ska inredas som fritidshus, "utan de ska sin karaktäristiska förrådskaraktär för förvaring av fiskeutrustning".

– Vad gäller övernattning gäller samma regler som tidigare. Sjöbodarna kan användas för övernattning vid enstaka tillfällen, säger Julia Hallstensson, mark- och exploateringsstrateg.

I samband med att nya policyn tagits fram har kommunen även sett över taxorna.

– Taxorna är uträknade i jämförelse med liknande kommuner och tar höjd för att bodarna nu kan inredas för att kunna användas i större omfattning än tidigare. Sjöbodsägarna kan förlänga användningen av bodarna och höja standarden, säger Alexander Sundstedt, mark- och exploateringsstrateg.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.