GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hela familjen Paradis fick pris

I tisdags fick familjen Paradis, som driver Paradisverkstaden, ta emot pris för sin skapande samt för att ha gjort verkstaden till ett attraktivt besöksmål.
Färjestaden • Publicerad 10 november 2021
Magnus Silfverhielm, ledamot från Smålands och Ölands gastronomiska akademi delade ut diplom till familjen Paradis, bestående av Eva, Olof, Moa och Hannah.
Magnus Silfverhielm, ledamot från Smålands och Ölands gastronomiska akademi delade ut diplom till familjen Paradis, bestående av Eva, Olof, Moa och Hannah.
Foto: JOACHIM GRUSELL

Smålands och Ölands gastronomiska akademi är en ideell, politisk obunden förening med syfta att främja gastronomiska värden och entreprenörskap utifrån regionens kulturella traditioner. Ett sätt att uppmärksamma gastronomiska värden i Småland och på Öland är deras diplom som årligen delas ut. Det handlar om fem kategorier, primärproduktion, den offentliga måltiden, förädling, design samt destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse.

I tisdags gjordes ett besök hos familjen Paradis i Färjestaden, en av årets pristagare. De belönas inom kategorin design. De kunde nämligen inte vara med vid den ordinarie prisutdelningen som skedde på landshövdingeresidenset i Jönköping den 25 oktober. Så istället fick de besök av Magnus Silfverhielm, representant från akademin.

Paradisverkstaden grundades 1975 av Olof och Eva Paradis. De ärr fortfarande aktiva, men döttrarna Moa och Hannah är på väg att mer och mer ta över verkstaden.

Att familjen Paradis prisas nämner akademin i sin motivering handlar om att de under lång tid "skapat sköna keramiska bruksföremål" samt att de "parallellt med sitt skapande har utvecklat Paradisverkstaden till ett attraktivt besöksmål på Öland".

Bland vinnarna fanns ytterligare två Kalmar läns-vinnare. Det är Martin Johansson som driver Bjursnäs gård i Västervik som prisas för primärproduktion. Samt Emåmejeriet i Hultsfred som belönas inom förädling.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.