Annons

Vissefjärda och Lindås visade mode för äldre

Waseem Akhtar från Rödeby har inte varit i Emmaboda kommun och visat sitt Långö Mode på två år. Men nu är han tillbaka igen för att visa mode för äldre.
Vissefjärda • Publicerad 8 oktober 2021

I måndags var det Allaktivitetshuset Dacke och senare Träffpunkten i Lindås som först fick besök av Waseem, som visade hösten och vinterns modekläder.

Håkan Karlsson hittade fina byxor.
Håkan Karlsson hittade fina byxor.Foto: Ann-Heléne Thörning

Det var för fyra år sedan som Waseem började åka runt med modekläder på äldreboenden och allaktivitetshus och också fjärde gången som han var i Vissefjärda.

Annons

– Under pandemin har jag bara haft klädaffären öppen, men inte kunnat åka runt, berättar Waseem som till vardags driver klädbutik i Karlskrona och på helgerna jobbar på Coop i Rödeby. Klädbutiken stänger han när han åker på turné.

Först ut att handla när han kom till i Dacke i Vissefjärda var Anita Karlsson som köpte sig en ny vinterkappa.

- Det var länge sedan jag köpte mig en kappa, men den här tyckte jag var fin och ville ha, sa hon, nöjd med sitt inköp.

Evy Ankarljung, hittade sig ett par fina byxor och likaså Håkan Karlsson.

På eftermiddagen skulle Waseem, som blivit ett riktigt proffs på att ta med sig praktiska , snygga och moderiktiga kläder för äldre, vidare till Lindås, där han hoppades på att några skulle ställa upp som mannekänger och gå på catwalk också.

En som var verkligt glad över att allaktivitetshuset har öppnat upp igen, var aktivitetsledaren Hille Karlsson, som dagen till ära serverade gästerna kaffe och bullar. Det var ju nämligen kanelbullens dag också.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons