Annons

Välkända politikernamn till Första maj-firandet

Lena Hallengren, riksdagsledamot och Björn "Böna" Petersson, ombudsman för Byggnads är två av årets huvudnamn när det vankas Första maj-firande.
Kalmar • Publicerad 22 april 2024

I vevkan släppte Socialdemokraterna i Kalmar sin planering för kommande första maj, en stor och viktig dag för arbetarrörelsen. Extra mycket kan man tänka sig att denna dagen kommer uppmärksammas just i år på olika platser och håll, med tanke på att det snart är dags för EU-valrörelse.

Under lunchtimmen inleds firandet i Kalmar, med samling vid partihuset på Jenny Nyströms gränd. Därefter blir det avmarsch i tåg, med sikte på Larmtorget. Årets speciellt inbjudna huvudtalare är för Kalmar ett välbekant namn, Lena Hallengren. Hon sitter som gruppeldare för partiet i riksdagen, men kommer från Kalmar. Dagens fackliga av dagens andra talare är Björn "Böna" Petersson, från Torsås. Han satt tidigare som riksdagsledamot, då Lena Hallengren var socialminister i regeringen, men arbetar idag som ombudsman för Byggnads. Årets ungdomstalare är Mathilda Bernat, nyvald ordföranden för SSU Kalmar stad.

Annons

Den person som kommer vara konferencier under dagen har även han i allra högsta grad Kalmarförankring, nämligen Johan Persson, kommunalråd tillika kommunstyrelsens ordförande i Kalmar.

Givetvis väntar inte enbart tal, utan även en del underhållning. Lyran, Kalmar kulturskolas drillgäng samt Glada boken intar scen och det blir även utdelning av Kalmar framåt-priset samt Hjalmar Branting-medaljen.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons