Annons

Trollet prisas för sitt arbete med hållbarhet

Riksbyggens bostadsrättsförening Trollet i Berga prisas som årets mest hållbara bostadsrättsföreningen i hela marknadsområdet sydost.
Kalmar • Publicerad 13 december 2022

Cirka 250 olika föreningen över hela landet var med i årets tävling. Och i region sydost var det Trollet i Kalmar som tog hem segern.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Trollet har blivit Årets hållbarhetsförening i marknadsområde sydost. Det är ett kvitto på att arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen, säger Catrin Quick, ordförande i bostadsrättsföreningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Kalmarföreningen är aktuella med ett stort energi- och hållbarhetsprojekt som bland annat innefattar kommande installation av solceller, men även individuell mätning och debitering. De har även satsat på värmeoptimering, injustering av värmesystem samt byte av termostater och ventiler. I juryns motivering nämns även deras tillgänglighetsanpassning och trygghetsanpassning med planer på nya entrépartier samt ett nyss skalskydd och belysning.

Priset består av blommor, diplom samt en biljett till ett hållbarhetsseminarium i Stockholm med erfarenhetsutbyte och olika föreläsningar. Föreningen vinner även biljetter till galan Svenska hjältar.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons