Annons

Sju platser bjuder in till två dagar med Glasriket glöder

SM i glasblåsning, vernissager, rundturer, uppvisningar och mycket annat är på gång när sju platser i Glasriket välkomnar till Glasriket glöder.
Glasriket • Publicerad 19 oktober 2023

Sju platser, majoriteten glasbruk, välkomnar under fredagen och lördag medverkar i råets upplaga av Glasriket glöder. Det är Kosta glasbruk, Mickejohans konstglas, The Glass factory, Målerås glasbruk, Little rock lake zipline, Carlos R. Pebaqué design samt Person och Person.

En av de större händelserna i samband med Glasriket glöder är SM i glasblåsning. Den aktuella dagen är imorgon, fredag, och platsen är The Glass factory i Boda glasbruk. Konferencier för tävlingen som börjar på fredagseftermiddagen, är Markus Emilsson. Själva tävlingen hålls i hyttan, och efter avklarade tävlingsmoment väntar prisutdelning och sedan fest med mat, dans och dj.

Annons

På fredags- samt lördagskvällen väntar på Kosta glasbruk magiska kvällar med Joe Labero, som ger en magisk show. På osta art gallery bjuds det också på lördagen in till vernissage av nya utställningar med Bertil Vallien och Åsa Jungnelius.

Hanna Hellquist, krönikör, författare och programledare, gästar på lördagen Målerås glasbruk där hon inviger sin installation Det dukade bordet. Något hon skapat med hjälp av bland annat Mats Jonasson kollektion Masq.

Aktiviteterna som erbjuds är varierande sådana, och det finns saker för både barn och vuxna. Till exempel guidade visningar, prova på glasblåsning, eldshow, småländsk hyttsill, barndag med trollkarl, öppna glasshoppar, konstglasshower, underjordsbana för barn, matförsäljning med småländska smaker, ljusshow och musik är en del av allt som händer under de två aktivitetsfyllda dagarna.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons