GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sista chansen att nominera till pris

Kalmar • Publicerad 19 januari 2023

På tisdag i nästa vecka är det sista dagen att nominera till Kalmar kommuns arkitektur- och stadsbyggnadspris 2022. Alla har chansen att skicka in en byggnad eller en offentlig mötesplats, exempelvis ett torg eller en park, som man vill ska prisas. Kriterier som måste uppfyllas är att den nominerade ska ha en god arkitektur som på ett kvalitativt sätt tillför värden till Kalmar och, eller, att det ska handla om en hållbar livsmiljö. Det vill säga ett byggnadsverk, anläggning eller annat som bidragit till en god livsmiljö, ekologiskt, socialt, ekonomiskt och gestaltningsmässigt. Och viktigast är att byggnadsverket eller insatsen ska ha färdigställts under 2022. Beslut om pristagare fattas av samhällsbyggnadsnämnden i februari, och prisutdelningen sker den 9 mars på Byggdagen.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.