GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt vargrevir i Kosta

Kosta • Publicerad 12 januari 2023

Länsstyrelserna i Kalmar och Kronoberg bekräftar att det bildats ett vargrevir i Kalmar län, öster om Kosta. Inventeringsarbetet har pågått med spårning på snö samt insamling av spillning och urin för DNA-analys. Hanen har vandrat från Dalarna, medan honan kommit från Linköping. "Hanen har under flera år uppehållit sig i samma område. Varken under den tiden eller när de under hösten gått tillsammans har några tamdjursangrepp skett i området", säger Fredrik Ustrup, avdelningschef på länsstyrelsens djurenhet.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.