Annons

Nytänkt med wallenbergare föll juryn i smak

Torsås • Publicerad 8 oktober 2021

Mariahemmet och kocken Jörgen Folkesson prisas för bästa vildsvinsrecept. Det handlar om vildsvinswallenbergare med rostade rotsaker, brynt äppelkål, timjansdoftande svampsås och rårörda pepparrotslingon, som tog hem den vinnande platsen i länsstyrelsens tävling för Kalmar läns offentliga kök. Motiveringen löd "För att med varsam hand lyft fram ett klassiskt och elegant recept och förnyat det till att passa en stor publik och fokusera på det gröna och lokala".

Totalt skickades 16 recept in till tävlingen, och Jörgen Folkesson på Mariahemmet stod för två av bidragen. Det vinnande receptet med vildsvinswallenbergare kommer tillagas av de offentliga köken i Kalmar län den 21 oktober.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons