Annons

Länet når inte upp till regeringens bredbandsmål

När Post- och telestyrelsen släppte sin bredbandskartläggning, visar det att region Kalmar missar regeringens bredbandsmål.
Kalmar län • Publicerad 5 maj 2022
Region Kalmar län når inte upp till regeringens mål om att 95 procent av hushållen ska ha faktiskt tillgång till snabbt bredband. Genomsnittet för Kalmar län är 78 procent, men ser man till landsbygden är siffran endast 54 procent.
Region Kalmar län når inte upp till regeringens mål om att 95 procent av hushållen ska ha faktiskt tillgång till snabbt bredband. Genomsnittet för Kalmar län är 78 procent, men ser man till landsbygden är siffran endast 54 procent.Foto: Pressbild

I veckan kom den årliga undersökningen från Post- och telestyrelsen, som visar hur många hushåll i vårt land som har bredband. Regeringens mål är att 95 procent av hushållen ska ha faktiskt tillgång till snabbt bredband. Den nyligen gjorde undersökningen visar att genomsnittet för Sverige är 89 procent, ett mål som därmed är flera procent under regeringsmålet. För Kalmar läns del är siffrorna mindre än så. I genomsnitt är det 78 procent av hushållen i regionen som har snabbt bredband. Men då skiljer det sig stort mellan städerna och landsbygden. För landsbygden i Kalmar län är siffran 54 procent.

De kommuner som ligger i topp tre vad gäller bredbandsutbyggnaden är Kalmar, Mönsterås samt Oskarshamn kommun med siffrorna 91 procent, 84 porcent respektive 81 procent. De kommuner där flest saknar snabbt bredband är Torsås, 41 procent, Högsby, 50 procent samt Borgholm, 64 procent.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons