Annons

Kalmar slott vintersatsar

En välkänd kung gör comeback när Kalmar slott satsar på att erbjuda aktiviteter året runt.
Kalmar • Publicerad 5 oktober 2022

Kalmar slott har sista åren gjort flera satsningar för att gå till att vara ett året runt-besöksmål. Nu görs ännu en satsning, den här gången med en vinterutställning och extraöppet med aktiviteter under adventshelgerna. Utställningen Gustav Vasa - en utställning om makt, som visades under pandemiåret 2020, kommer nu tillbaka. Utställningen har sedan urpremiären på Kalmar slott vandrat genom Sverige. Nästa år landar den alltså åter i Kalmar. Det är ett år med verkliga kopplingar till Gustav Vasa, då det 2023 är 500 år sedan Vasa kröntes till kung, den 6 juni 1523.

– I vår strävan att bli en året-runt-destination växte idén att även visa vinterutställningar. Och ett historiskt år som 2023 kändes det självklart att visa Gustav Vasa. Förra gången visades utställningen dessutom precis i början av pandemin, vilket kanske gjorde att alla som ville se den inte tog sig hit. Nu ges chansen igen, säger slottschef Meg Nömgård, i ett pressmeddelande.

December som vanligtvis är en stäng månad på slottet, öppnar i år upp. Man utökar även helgöppettiderna under januari till mars, för att ha öppet torsdagar till söndagar. Inför jul blir det även extraaktiviteter som ljusstöpning och kransbindning för vuxna, guidare turer om julens traditioner och till Alla hjärtans dag väntas en nyhet kring slottsbröllop.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons