GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nyheter

Försök med hygientoaletter på boende

Kalmar • Publicerad 8 oktober 2021

Kalmar kommun genomför nu ett pilotprojekt med hygientoaletter på vård- och omsorgsboendet Stensberg. Toaletterna har bland annat ett autoamtiskt tvätt- och torkprogram. Med hjälp av en fjärrkontroll kan man även enkelt justera höjd och andra inställningar som anpassas efter omsorgstagarens fysik och dagsform. De är även utrustade med uppfällbara armstöd, luktskydd, självrengörande spolarm och nattbelysning.

– Vi ser det som en möjlighet för omsorgstagare att bli självständiga vilken kan vara extra önskvärt när det gäller intimhygien. Dessutom kommer det frigöra tid för medarbetare till omsorgsnära aktiviteter, Victor Forsberg, projektledare på omsorgsförvaltningens teknikenhet.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.