GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera medaljer i SM

Kalmar län • Publicerad 23 oktober 2021

När svenska mästerskapen i mathantverk förra veckan avgjordes på Frösö, utanför Östersund, slutade tävlingarna med flera medaljer till Kalmar län. Lilian Sagerfors som driver Ekenäs hantverksbageri, Ekenäs, tog hem två SM-guld, det i klasserna surdegsbröd med råg samt surdegsbröd med vete. Skurö gårdsmejeri och butik, Figeholm, tog även de guld med sin eldost, i klassen pressad ost/hårdost. Sistnämnda fick även ett brons i kategorin mjuk vitmögelost. Och ytterligare en bronsmedalj gick till Räven och osten, Järnforsen, i kategorin blåmögelost. Totalt tävlade 165 mathantverksföretag i 44 olika klasser.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.