Annons

Fira in år 2024 på Stortorget

Det närmar sig nytt år, och idag är dags för nyårsfirande. Även i år blir det då Nyårsglöd på Kalmar stortorg.
Kalmar • Publicerad 31 december 2023

Fyrverkeriet vid Kalmar slott på nyårsafton, var under många år en återkommande händelse som lockade mängder med folk. 2018 upphörde det, men två år senare tog en ny händelse vid. En händelse som kommit att bli återkommande, och i år arrangeras för tredje gånger i rad.

Första året, 2020, var Nyårslöds program 30 minuter. I fjol utökades det till 45 minuter, och besökarna kan räkna med något liknande i år. Platsen är som ovan nämnt Stortorget i Kalmar och dagen är förstås självaste nyårsafton.

Annons

– Vi är stolta över att presentera Nyårsglöd, en unik och spännande nyårsupplevelse för hela Kalmar. Detta evenemang är också en del av vår kommande satsning att göra Kalmar till en attraktiv vinterdestination, där fler kan uppleva Kalmar året om, säger Annette Andersson, kommundirektör på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Årets yippo lovar en show där traditionella inslag blandas med nyskapande. Det hämtas inspiration från musik, nycirkus, dans, konst, poesi och nycirkus. På scen får man bland annat se komikern Robert Gustavsson och sångarna Ida Seve och Björn Elmgren.

– Vi vill göra en föreställning där både lokala artister och publiken känner en gemenskap och samtidigt inspireras av överraskande akter vi inte sett tidigare, säger Joakim Engstrand, konstnärlig ledare för projektet.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons