GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nyheter

Budgetsatsning för att bekämpa avfallsbrott

Politik • Publicerad 10 september 2021
Regeringen föreslår 50 miljoner kronor för att bekämpa brottslighet kopplat till avfallshantering i nästa års budget. Arkivbild.
Regeringen föreslår 50 miljoner kronor för att bekämpa brottslighet kopplat till avfallshantering i nästa års budget. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Brottslighet som kopplas till avfallshantering är ett växande problem, både nationellt och internationellt. Det är lukrativt, risken att åka fast liten och skadan kan bli stor på miljö och hälsa.

Regeringen föreslår därför ett tillskott på 50 miljoner kronor för att en rad myndigheter ska förebygga, förhindra och bekämpa avfallsbrottslighet.

"Vi måste ta krafttag mot all form av brottslighet. Det är oacceptabelt att det finns rena gangstermetoder inom avfallshanteringen i Sverige", säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) i en kommentar.

Pengarna ska bland annat användas till förbättrad tillsyn, gränskontroll och förbättrat utredningsarbete. Myndigheter som berörs är länsstyrelserna, Åklagarmyndigheten, Naturvårdsverket, Tullverket, Kustbevakningen, Skatteverket, Transportstyrelsen och Polismyndigheten.

TT
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.