24 800

personer i Kalmar län köpte under fjolåret tjänster som berättigade till rutavdrag.
Publicerad 31 januari 2022

Det är en ökning med tio procent, jämfört med året innan, år 2020. Och innebär 2 100 fler köpare. Även antalet utförare har ökat, med 55 stycken, till totalt 680 företag. Den vanligaste tjänsten som flest Kalmar länsbor använde sig av är hemstädning. 67 procent av utbetalningarna för år 2021 rörde städning. Näst vanligast var trädgårdsskötsel, 17 procent och därefter flytthjälp, 11 procent.

Statistiken som kommer från rutindikatorn från Almega hemserviceföretagen visar att rutavdragstjänsterna för landet i stort ökade med 16 procent under fjolåret. Totalt handlar det om drygt sju miljoner kronor som betalats ut i rutavdrag.

En anledning till det ökade intresset kan bero på att taket för rutavdrag i januari förra året höjdes från 50 000 till 75 000 kronor. Samt att nya tjänster, som exempelvis möblering och tillsyn av fastighet, lades till.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.