GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ungdomsledare fick stipendier av Lions i Nybro

Två eldsjälar som var för sig jobbar med ungdomar och idrott, fick i fredags ta emot stipendier på 3000 kronor vardera av Lions i Nybro.
Nybro • Publicerad 5 januari 2022
Ingrid Pettersson och Ingegerd Persson från Lions i Nybro, har delat ut stipendier till ungdomsledaren Johan Bergqvist, från Nybro Bowling och Märit Truuts, ungdomsansvarig på Nybro Vikings.
Ingrid Pettersson och Ingegerd Persson från Lions i Nybro, har delat ut stipendier till ungdomsledaren Johan Bergqvist, från Nybro Bowling och Märit Truuts, ungdomsansvarig på Nybro Vikings.Foto: Ann-Heléne Thörning

Stipendiaterna var Märit Truuts och Johan Bergqvist, som efter en trevlig julmiddag på Jutegården tillsammans med Lions, fick ta emot utmärkelsen.

Johan Bergqvist var nominerad av Peter Tator och motiveringen var att Johans engagemang och förmåga att engagera och utveckla barn och ungdomar i Nybro Bowling har bidragit till nya förmågor och Nybro Bowlings fortsatta existens. Han har studerat idrottsvetenskap på Linneuniversitetet samt studerat på Bowlinggymnasiet i Nässjö vilket bidrar till att Johan har stark förutsättning att leda och träna ungdomarna i klubben. Johan får alltid ungdomarnas odelade intresse vid träningar vilket återspeglas i deras utveckling och resultat och han är mycket uppskattad av ungdomarna och övriga medlemmar.

– Jag blev jätteöverraskad när Peter hörde av sig. Hade ingen aning om att det här stipendiet fanns. Jag har tränat ungdomarna i tre år och tycker det är jätteroligt att se hur de utvecklas, säger en jätteglad Johan Bergqvist.

Nomineringen av Märit Truuts var inlämnad av Leif Olson med motiveringen att hon under många år varit ledande i uppbyggnaden, utvecklingen och driften av Nybro Vikings ungdomsishockey. Hon är sedan flera år också U-hockeyns representant i Nybro Vikings styrelse. Hon är ett brinnande bevis och ett lysande exempel på hur svensk idrott bygger sin verksamhet på ideella krafter och en stark kvinna i en mycket mansdominerad verksamhet!

– Jag hade inte heller en aning om att stipendiet fanns och blev förstås jätteglad, säger Märit Truuts som började engagera sig 2008 då sonen började i Nybro Vikings.

– För 11 år sedan gick jag med i Nybro Vikings styrelse och blev då ungdomsansvarig . Jag älskat hockey och att jobba med ungdomar, säger Märit Truuts som även jobbar med ungdomar i sin profession. Hon är nämligen rektor på Lars Kaggskolan i Kalmar.

– Det var 1972 som Lions i Nybro började dela ut stipendium, säger Peter Tator som tillsammans med föreningens omvalda president, Ingrid Pettersson och Ingegerd Persson, ordförande för stipendiekommittén, såg till att de båda eldsjälarna fick sina utmärkelser.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.