GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Socialministern besökte äldre och unga i Nybro

Sveriges socialminister Lena Hallengren (S) besökte i fredags Vattugatans äldreboende för att träffa elever som utbildar sig inom ramen för Äldreomsorgslyftet. Hon passade också på att och besöka Guldgruvans förskola som ligger precis intill.
Nybro • Publicerad 28 oktober 2021
Tobias Fagergård, (S) oppositionsråd, Christine Gustavsson rektor, Maria Ekeros förskollärare, Johanna Franzén verksamhetschef på föräldrarmottagningen  IFF, Ola Bengtsson, socionom på IFF, Martina Aronsson vice ordförande lärandenämnden och  socialminister Lena Hallengren i samspråk på förskolan Guldgruvan i Nybro.
Tobias Fagergård, (S) oppositionsråd, Christine Gustavsson rektor, Maria Ekeros förskollärare, Johanna Franzén verksamhetschef på föräldrarmottagningen IFF, Ola Bengtsson, socionom på IFF, Martina Aronsson vice ordförande lärandenämnden och socialminister Lena Hallengren i samspråk på förskolan Guldgruvan i Nybro.
Foto: Ann-Heléne Thörning

Syftet med satsbidraget till Äldreomsorgslyftet är att höja kompetensen inom vård och omsorg om äldre, hos såväl vårdbiträde som undersköterskor och första linjens chefer på betald arbetstid. Äldreomsorgslyftet ska stärka kompetensen inom kommunalt finansierad vård och omsorg genom att ge ny och befintlig personal möjlighet att utbilda sig på arbetstid för att stärka kompetensen hos dem. Satsningen är ett lyft för hela omsorgen, inte bara för att höja kompetensen, utan också för att det samtidigt kommer att skapa fler tillsvidareanställningar på heltid inom äldreomsorgen.

Efter besöket på Vattugatans äldreboende var det dags för Lena Hallengren att titta in på Guldgruvans förskola. Det besöket handlade om samverkan mellan socialtjänst och förskola inom området psykisk hälsa. Ett förebyggande samverkansprojekt mellan Nybro kommuns socialtjänst och förskola, finansierat av statsbidrag inom området psykisk hälsa.

Förskolan Guldgruvan består av sex avdelningar för barn i åldrarna ett till tre år och de jobbar efter en tydlig språkprofil, som bland annat utvecklar barnens kommunikativa förmågor. På skolan finns också ett tydligt samarbete mellan socialtjänsten och förskolans personal, för att tidigt kunna fånga upp sociala olägenheter eller om barn inte verkar må bra.

– Det var länge sedan jag var i Nybro och jag har pratat med Tobias Fagergård om att träffas för att titta på den jättestora satsningen som görs på att utbilda personal genom Äldrelyftet, säger Lena Hallengren.

– När vi fick den stora äran att hon skulle komma hit och titta på Äldrelyftet, tyckte vi att hon också kunde ta del av förskolans samarbete med individ och familj, för att fånga upp barn som kanske far illa på ett tidigt stadium, menar Tobias Fagergård som är Socialdemokraternas oppositionsråd i Nybro, som deltog vid besöket, tillsammans med Martina Aronsson, vice ordförande i lärandenämnden.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.