Påskbjörkar sprider glädje

Cirka 250 påskbjörkar sprider inte bara glädje för Nybro kommuns invånare, utan även för personer i nöd.
Nybro • Publicerad 11 april 2023
Lions Nybro har nu kört ut cirka 250 påskbjörkar som innebär glädje för många.
Lions Nybro har nu kört ut cirka 250 påskbjörkar som innebär glädje för många.Foto: Privat

Att säja påskbjörkar är en mångårig tradition för Lions Nybro.

– Tanken är att det ska vara något positivt för Nybro stad, att det händer något och ett positivt vårtecken, säger Monica Olson, kommunikationsansvarig för Lions Nybro.

Men träden innebär mer än glädje för Nybros kommuninvånare.

– Alla medlemmar ställer upp och gör det här ideellt. Så alla pengar som kommer in från försäljningen av björkar till företag och butiker går till vår hjälpverksamhet.

En av Lionsmedlemmarna tillika skogsägare, Bo Nyman, skänker tillsammans med sina grannar årligen björkarna.

– Den 17 mars högg vi björkarna, den 21 klädde vi och den 24 åkte vi runt och satte upp dem. Nu får de stå kvar till den 14 april, då hämtar och kör vi träden till återvinningen.

Monica säger att man till nästa år funderar på att även vända sig till privatpersoner.

– Vi har inte marknadsfört det än men tanken är att vända oss även till den privata marknaden, och erbjuda hemkörning inom Nybro stad.

Monica som ofta kör ut i Madesjöområdet säger att det alltid är roligt att komma ut och träffa företag eller butiker som köpt björkarna.

– Man får ett väldigt positivt bemötande, så det här är ett roligt jobb. För oss i Lions blir det också en aktivitet som ökar trivseln hos oss medlemmar, samtidigt som vi vet att välgörenhetsdelen betyder så mycket för andra.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.