Annons

Kosta gästas av dansbandskungen Lucianoz

Han har tidigare avgudat dansbandskungar, nu kallas han själv dansbandskungen. Det handlar om nya stjärnan Lucianoz, som den 2 november gästar Kosta.
Kosta • Publicerad 23 oktober 2023

Luciano Jerry Axelsson har kommit att bli känd som dansbandssångare under namnet Lucianoz. Han är just nu aktuell på TV4 med dokumentären Lucianoz - Dansbandsstjärnan från Rinkeby. Där berättar han om sitt liv, framgångar men också hur mycket kämpande som ligger bakom alla framgångar.

Han var faktiskt bara nio år när han fick sitt första skivkontrakt med ett bolag. Men så mycket mer än så hände inte då, för något album blev det aldrig. Luciano gav däremot inte upp drömmarna om en musikkarriär, utan han sjöng vidare. Allra mest gillade han soul, pop och r'n'b, men han sjöng lika gärna med i dansbandslåtar. Vilket kanske inte var det man riktigt förväntade sig av en ung kille, uppväxt i förorten Rinkeby. Han ställde upp i talangtävlingar och sökte till Idol, där han faktiskt vid tredje sökningen fick en guldbiljett, men åkte ut redan efter kvalveckan.

Annons

Förra året hände däremot något, något som gjorde att Lucianoz kom att bli dansbandsstjärnan Lucianoz med hela svenska folket. Den 30-årige Luciano sjöng Stefan Borschs låt Det är ju dej jag går och väntar på, vilket filmades av hans syster som lade ut den på Tiktok. Visningarna ökade snabbt i antal, och många kom att prata om "dansbandssångaren från Rikneby". På bara en vecka hade videon nått en halv miljon tittar. Luciano spelade in nya klipp med dansbandslåtar som han publicerade, och plötsligt hade han skapat sig ett namn.

Idag har han skrivit skivkontrakt med ett nytt storbolag och två singlar har spelats in, två tolkningar av Stefan Borschs låtar Det är ju dej jag går och väntar på samt Inga blommor växer på en sjömans grav. Och han har även släppt låten Simsalabim.

Medverkan i bland annat Melodifestivalen, Allsång på Skansen och Dansbandsveckan i Malung är något som följt i framgångens spår.

När Kosta outlet den 2 november bjuder in till en shoppingkväll är det Lucianoz som står för underhållningen.

– Vi är riktigt glada över Lucianoz kommande besök och hoppas detta kommer locka många att komma och njuta av hans skönsång, säger Emil A Jansson, destinationschef.

Förutom Lucianos framträdanden blir det även utställare, tips och råd, tävlingar och musikquiz.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons