GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur

Skördefest med godsaker från 1800-talsträdgård

Många var de som en bra stund innan klockan slog tolv stod i kön för att få komma in på Krusenstiernska gården. Innanför dörrarna till gården väntade skördedag, och försäljning av frukt och grönt odlat i trädgården.
Kalmar • Publicerad 11 oktober 2021
Emma Angelin Holmén, kulturutvecklare på Kalmar kommun och delaktig med gårdens aktiviteter, hälsade besökarna välkomna till skördedagen.
Emma Angelin Holmén, kulturutvecklare på Kalmar kommun och delaktig med gårdens aktiviteter, hälsade besökarna välkomna till skördedagen.
Foto: Lina Watanen

Krusenstiernska gården med sin välbevarade stadsträdgård från 1800-talet är på många sätt speciell. Inte minst då man tagit vara på att fortsätta odla och vårda de träd och annan växtlighet som finns innanför det röda planket som omsluter hela gården. I lördags var det dags för den traditionella skördedagen, ett tillfälle då allmänheten har möjlighet att köpa med sig hem av gårdens skörd. Direkt vid entrén erbjöds smakprov för den som ville knäcka och smaka valnötter samt gårdens äpplen, i form av äppelmust och äppelkaka. Äpplen och nötter kunde man sedan köpa vid marknadsstånden. Här fanns även olika päronsorter, grönsaker och blommor.

Krusenstiernska gården är även känd för att i den mån det räcker, använda sina egenodlade produkter i bakverken och smörgåsarna som säljs i caféet. Och caféet, samt museet, var förstås öppet i samband med skördedagen. Det bjöds också på underhållning av en grupp elever från Kalmar kulturskola, som under Helén Ingvarsdotters ledning bjöd på fiolspel.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.