Annons
Kultur

Sex lördagar fylls med musik

Nu är sommarens program för Musik på Larmtorget släppt. Huvudartister som Lisa Ajax, Timo Räisänen och Eric Gadd varvas med supportakter som Starur, Ida Gratte och Effy Simon.
Kalmar • Publicerad 9 april 2024

Sex lördagar under för- och sensommaren bjuds det in till Musik på Larmtorget. Premiären blir den 1 juni. Huvudartisten är då Lia Larsson som nyligen slog igenom stort i Melodifestivalen, med tävlingsbidraget 30 km/h. Hon går på scen efter en lämplig supportakt med duon Ooooklart, som även de bjuder på en blandning av dansant musik och epa-dunk.

Den 8 juni är det ett lokalt förband, nämligen låtskrivaren Effy Simon från Emmaboda. Efter att tidigare ha skrivit musik på engelska har hon numera skiftat något till att istället gå mer åt svensk vispop. Efter henne tar huvudartisten Eric Gadd vid.

Lia Larsson.
Lia Larsson.Foto: Mats Hallin
Annons

Mer lokalt blir det den 15 juni, då Ida Gratte är supportakt. Hon utgår numera från Stockholm, men är uppväxt i Nybro. Hon kliver på scen innan Junie, som 2022 slog igenom med låten Välkommen åter, ihop med Hanna Ferm. Under våren är Junie aktuell med sitt debutalbum.

Därefter blir det ett hopp, fram till 24 augusti då först Julia Siraj och sedan Lisa Ajax står på scen. Den 31 augusti är det återigen en artist med lokalkoppling som är förband. Saga Björling, även känd under artistnamnet Starur. Hon är ursprungligen från Gotland men bor sedan många år tillbaka på Öland. Starur får värma upp inför Timo Räisänen.

2024 års sista Musik på Larmtorget hålls den 14 september. Det Kalmarbaserade rockbandet Esplanadens tre medlemmar bjuder då på nostalgiska texter om kärlek och besvikelse. Det innan dagens huvudartist, Staffan Hellstrand tar vid. Nämn låten Lilla fågel blå som han själv sjunger, eller Fiskarna i havet som han skrev åt Idde Schultz, så vet nog de flesta vem han är.

Staffan Hellstrand.
Staffan Hellstrand.Foto: Camilla Lindblad
Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons