Annons
Kultur

Med passion för magiskt trolleri och humor

Kalmar • Publicerad 10 september 2022

Förvillande magi, dråplig humor, storytelling och en aldrig sinande passion för trolleri. Det beskrivs Carl-Einars Häckners nya föreställning, I för långt borta land, innehålla. En person som är en mångsidig underhållare som bland annat trollkarl, komiker, clown, illusionist, musiker och stand up:are. På söndag, den 18 september, har föreställningen turnépremiär i Höganäs. Därefter blir det ett par intensiva månader på turné, och den 5 november kommer Carl-Einar Häckner till Kalmar, och Kalmar teater.

I för långt borta land börjar i farmors vardagsrum där Carl-Einar Häckner letar efter en borttrollad kapsyl.

– Föreställningen handlar om drömmar, tror jag. Jag sov när jag skrev den. Dramaturgin är som i en dröm. Tankarna kröker kring hörnhusen står snett i en dal. Drömmen jag en gång hade har blivit en hägring i öknen vid en sjö. Kommer jag bara dit ska jag släcka min törst... Så börjar det, säger han om sin nya show.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons