Kultur

Föreställning om civilkurage

På fredag, den 7 oktober, är det premiär för teaterföreställningen This is water på Byteatern.
Nybro • Publicerad 4 oktober 2022

För Monica Wilderoth som är konstnärlig chef för Byteatern Kalmar Länsteater, är det här den första föreställningen som hon gör som regissör hos Byteatern.

Föreställningen som spelas fram till den 11 december, har tagits fram tillsammans med skådespelarna och kommer att turnera både som skolföreställning och för allmänheten i Kalmar län och Blekinge. Men också med föreställningar i scenkonsthuset i Kalmar under hösten.

This is water är en föreställning om civilkurage, vilka vi blir när vi inte vågar stå för de vi är och det vi tror på, och om hur vi i varje möte med en annan människa ges möjligheten att förändra världen.

Det är också en föreställning som handlar om långsamma tankar, om att våga ha fel, att kunna säga ursäkta och förlåt och att våga stå upp för sig själv. Hur gör vi för att våga ge oss själva och alla andra många chanser, om och om igen?

– Jag vill göra en föreställning för unga vuxna om ansvaret det innebär att leva i och bevara en demokrati. Snart ska dessa ungdomar få gå till valurnorna och lägga sin demokratiska röst på det parti de tror överensstämmer med deras övertygelser. Så hur ser deras övertygelser ut? Vad tänker de om framtiden? säger regissören Monica Wideroth på Byteaterns hemsida.

Medverkande skådespelare är Agnes Forstenberg, Agnes Hargne Wallander, Martin Ellborg och Rasmus Johansson.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.