GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur

Eva Dillner bjuder på lekfull konst

Emmabodabygdens konstförening bjuder in till utställning med konstnären Eva Dillner i Emmaboda biblioteks konsthall.
Emmaboda • Publicerad 30 september 2021 • Uppdaterad 8 oktober 2021

I utställningen Lekfullt utforskar Dillner teman som känslor och andlighet genom abstrakt expressionistiskt måleri. Utställningen hänger mellan 28 september - 25 oktober.

Vem är då Eva Dillner? Hon föddes den 5 december 1952 i Stockholm och är en svensk författare och målare. Eva Dillner växte upp i Linköping och flyttade vid 14 års ålder med familjen till USA, där hon blev kvar i 30 år. I grunden är hon civilingenjör och hade inte i sin vildaste fantasi trott att hon en dag skulle bli yrkesverksam konstnär.

Emmabodabygdens konstförening bjuder in till utställning med konstnären Eva Dillner i Emmaboda biblioteks konsthall.
Emmabodabygdens konstförening bjuder in till utställning med konstnären Eva Dillner i Emmaboda biblioteks konsthall.
Foto: Ann-Heléne Thörning

Vägen till skapandet kom hösten 1990 när Eva Dillner blev utbränd. När hon så blev friställd våren 1991, började hon studera terapi och personlig utveckling för sin egen skull och lärde sig att hitta tillbaka till livet. Hon är utbildad av pionjärer inom branschen i USA och Europa.

Konstnärligt uttrycker hon sig via den abstrakta expressionismen, där både känslor och andlighet spelar en betydande roll och hon har hunnit med åtskilliga utställningar både hemma i Sverige och utomlands under de här åren som verksam konstnär. Eller vad sägs om workshop och art Exhibiy i Tyskland, Service Inter-Lab and Konst & Hälsa, group show in Szczecin Polen, A Wall for Peace i Turkiet och University District Art Walk, Seattle, WA, USA.

Eva Dillner är också författare och har skrivit minst sju böcker och dessutom är hon terapeut med specialitet på kreativa och terapeutiska processer för inspiration och transformation. juder in till utställning med konstnären Eva Dillner i Emmaboda biblioteks konsthall.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.