GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Valiant slutade som en riktig vinnarkatt

Katten Valiant från Kalmar finns nu att köpa i handeln. Ja, inte katten i sig, men däremot som motiv på ett frimärke.
Kalmar • Publicerad 31 augusti 2022

Katten Valiant fick en tuff start i livet. Han och hans syskon hittades övergivna och togs till ett katthem i Kalmar. Flera av kattungarna var för svaga för att räddas, men Valiant och en syster kämpade på. De klarade den tuffa starten, adopterades bort och kom till ett nytt, tryggt hem hos Kalmarbon Jasmine Olsson Hansi och hennes sambo. I våras anordnade Postnord en tävling där landets alla kattägare fick chansen att skicka in bilder på sina katter, där några skulle väljas ut för att pryda kommande frimärken. Intresset för tävlingen blev rekordstort och engagerade så mycket fler människor än företaget någonsin kunnat räkna med. 18 370 kattbilder skickades in.

18 370 tävlingsbidrag kom in, endast fem skulle väljas ut. Kalmarkatten Valiant blev en av vinnarkatterna när Postnord tog fram sina nya frimärken. Foto: Pressbild/Postnord
18 370 tävlingsbidrag kom in, endast fem skulle väljas ut. Kalmarkatten Valiant blev en av vinnarkatterna när Postnord tog fram sina nya frimärken. Foto: Pressbild/Postnord

– Vi är glatt överraskade av det stora engagemang vi har väckt med den här tävlingen. Det märks verkligen hur viktig katten är i många hem och för många människor, säger Kristina Olofsdotter, chef på Postnord Frimärken.

Kanske var det just Valiants livsöde som fascinerade juryn, för han är en av fem vinnarkatter som utsågs och som nu pryder höstens nya frimärken. "Valiant i Kalmar räddades tack vare ett av de många katthem som ser till att katter med otur får en ny chans och den kärlek och omvårdnad de förtjänar", skriver Postnord i sitt pressmeddelande.

Samtliga vinnarkatter nämns givetvis ha sina egna utseende, men även egna personligheter. De andra fyra katterna som valdes ut bland de över 18 000 bidrag som kom in är Bengt från Västerås, vårdkatten Fili i Kiruna, Hera i Lund och Cornelis i Enskededalen. Frimärken är illustrerade av Annelie Carlström och släpptes i handeln i helgen, den 25 augusti.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.