GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Problem med krossade kurer

Kalmar län • Publicerad 15 september 2022

Nyligen förstördes på bara en helg och en vecka fem hållplatskurer i Färjestaden och Mörbylånga. Det handlade om totalt sju krossade glasrutor som behövde bytas ut, till en konstad av cirka 30 000 kronor. I ett pressmeddelande skriver Kalmar länstrafik, KLT, att "den som ser en pågående skadegörelse eller den som har vetskap om vem eller vilka som är ansvariga för skadegörelsen uppmanas att kontakta polisen". Förstörelsen är ett stort och kostsamt problem för länstrafiken. Fram till mitten av september i år har KLT fått lägga ut cirka 360 000 kronor på skadeförelse. Det närmar sig totaltkostnaden för hela fjolårets summa, på cirka 550 000 kronor.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.