GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Påskträd som förgyller mångas vardag

Sedan många, många år tillbaka är det tradition för Lions klubb Kalmar att sälja och sätta ut påskträd, lagom till påsk. Och med tanke på att stundande högtid nu närmar sig, ja då syns åter träden på Kalmar stads gator.
Kalmar • Publicerad 12 april 2022
De pyntade björkträden sprider inte bara glädje för förbipasserande, försäljningen från träden går även till att hjälpa utsatta människor. Ivan Augustinsson och Bengt Cedergren är två av medlemmarna från Lions klubb Kalmar som hjälper till att köra ut träden.
De pyntade björkträden sprider inte bara glädje för förbipasserande, försäljningen från träden går även till att hjälpa utsatta människor. Ivan Augustinsson och Bengt Cedergren är två av medlemmarna från Lions klubb Kalmar som hjälper till att köra ut träden.Foto: Lina Watanen

Under måndagen var Ivan Augustinsson och Bengt Cedergren två av flera medlemmar från Lions klubb Kalmar som körde runt på stadens gator för att dela ut påskträd.

– Vi har sålt björkträd till företagare i Kalmar kommun i många år nu. Över tiotal år, kanske till och med 15 år, säger Ivan Augustinsson.

Inför årets påskhögtid har klubben sålt 250 träd.

– Det går jättebra att sälja. Det är så inarbetat nu att företagen känner väl till det. Och så vet de att pengarna gåt till nyttiga ändamål, säger Bengt Cedergren.

Duon var två av cirka 15-20 medlemmar som hjälptes åt att köra ut björkarna.

– Björkarna har skördats hos en medlem som har egen mark, förklarar Ivan Augustinsson.

Att köra ut de 250 träden tar sin lilla tid. Björkarna ska nämligen pyntas fina med påskägg, förses med ett kort med texten "Glad påsk. Vi hjälper Lions hjälpa", hinkarna ska fyllas på med sand och ibland behövs grenarna även kapas något innan de sätts ner i hinken.

– Det är inget jobb som gör sig självt, ler Bengt Cedergren.

Även om det tar sin lilla tid, vet medlemmarna att deras hjälp blir till stor nytta för andra människor.

– Var pengarna från just björkträden kommer gå till har vi inte bestämt än. Men på vårt senaste möte beviljade vi till exempel 25 000 kronor till Lions Ukrainainsamling, säger Ivan Augustinsson.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.