GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya skulpturer pryder Elevatorkajen

Kalmar • Publicerad 17 februari 2022
Foto: Lina Watanen

Sju djurskulpturer i grått och vitt har bosatt sig längs med Elevatorkajen. Många ser nog en säl i skulpturerna, men Björn Strimfors, stadsträdgårdsmästare på Kalmar kommun, lämnar det öppet att spekulera lite fritt. Gång- och cykelstråket vid Elevatorkajen har under en längre tid varit helt avstängd, då kommunen satsat på att göra om stråket, med bland annat omläggning av stenar och asfalt. "Och mer är på gång", säger Björn Strimfors som när vår tidning var på plats för att fotografera sälarna, för första gången själv cyklade förbi och såg nyheten.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.