Annons

Lyckad jobbmässa där många nya kontakter knöts

Det var en god uppslutning på årets jobbmässa på Guldfågeln arena. På plats fanns representanter från olika branscher och kommuner.
– Det blev ett ypperligt tillfälle där arbetssökande och både utbildningsaktörer och det lokala näringslivet möttes, säger Johan Ceedigh.
Kalmar/Torsås • Publicerad 22 februari 2024

Johan Ceedigh arbetar som enhetschef på arbetsmarknadsenheten i Torsås kommun. Han har suttit med i den arbetsgrupp som planerat jobbmässan, som under förra onsdagen och torsdagen hölls på Guldfågeln arena.

– Innan höll arbetsförmedlingen i en jobbmässa, men de har lite andra uppdrag idag än vad de hade förut. Kalmar kommun är initiativtagare till den nya mässan, som hölls första gången förra året, berättar Johan.

Annons

Kranskommunerna Nybro, Emmaboda, Ölandskommunerna och Torsås blev också involverade i mässan.

– Våra arbetsmarknadsenheter jobbar med samma frågor, vi har liknande utmaningar och det känns jättebra att alla vi kan vara med och stötta upp.

I fjol var jobbmässan en dag, i år var det två.

– Det var för kompakt förra året, en dag var för kort tid. I år hade vi även lite olika inriktningar utifrån utställare, som hotell och restaurang ena dagen, och verkstad-industri andra dagen.

Utbildningsaktörer, kommuner, bussbolag, företag inom olika branscher, kriminalvården med flera var på plats. Från Torsås kommun deltog cirka tolv personer från bland annat arbetsmarknadsenheten, hr-avdelningen, socialförvaltningen och kostenheten.

– Vi kände att det blev lite mer stuns i allt, när vi marknadsförde Torsås kommun som helhet, och visade vad vi kan erbjuda.

Möte, tillfällena att skapa relationer, skicka in digitala cv och göra intresseanmälningar var en viktig del för dagen. För såväl utställare som besökare.

– En annons säger inte allt, och här fick besökarna tillfälle att ställa frågor, inspireras av andra yrkesområden och vara nyfikna på var olika företag jobbar med. Mycket är idag digitalt men mässan blev ett tillfälle att ansikte mot ansikte skapa relationer, även mellan oss som deltagare.

Majoriteten av besökarna var arbetssökande, men det fanns även personer på plats som var nyfikna att kanske byta yrkesväg eller börja studera.

Torsås kommun representerades av ett stort gäng på cirka tolv personer. Tre av dem var Johan Ceedigh, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Annika Persson Åberg,  näringsliv- och hållbarhetssamordnare samt Martina Forsberg, handläggare på Vågen.
Torsås kommun representerades av ett stort gäng på cirka tolv personer. Tre av dem var Johan Ceedigh, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Annika Persson Åberg, näringsliv- och hållbarhetssamordnare samt Martina Forsberg, handläggare på Vågen.Foto: Lina Watanen
Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons