GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Guldtjejer uppmärksammades med pizza och guidning

Efter en succéprestation, som slutade med guld för Hossmo BK F08 i sin klass i Gothia cup, hyllades gänget igår på Kalmar stadshus.
Kalmar/Hossmo • Publicerad 27 juli 2022

– Jag har googlat, och inte hittat något fotbollslag i Kalmar kommun på minst 20 år som vunnit Gothia cup. Ni har gjort en stor prestation, det här är en fantastiskt, sade kommunalrådet Johan Persson (S) när han på onsdagen välkomnade Hossmo BK F08 till Kalmar stadshus, för att bjuda på pizzalunch och guidning i stadshuset.

På plats för att hylla tjejerna fanns även kommundirektör Anette Andersson och oppositionsrådet Lotta Wahlmino (L). Och så givetvis lagets tränare och ledare, Pelle Ström, Greger Bergfeldt, Jimmy Erwén och Magnus Dahlblom.

– Målet inför Gothia cup var att ta oss till avslutningsspel, först och främst. Men det är alltid svårt att veta innan hur det ska gå, när man möter många nya lag som man inte vet något om, säger Magnus Dahlblom.

Tjejerna från Hossmo BK F08 slutade som guldsegrare i sin klass i årets Gothia cup. En stor prestation, som Kalmar kommun ville vara med och uppmärksamma. I onsdags bjöds tjejerna och deras fyra tränare på pizzalunch på Kalmar stadshus.
Tjejerna från Hossmo BK F08 slutade som guldsegrare i sin klass i årets Gothia cup. En stor prestation, som Kalmar kommun ville vara med och uppmärksamma. I onsdags bjöds tjejerna och deras fyra tränare på pizzalunch på Kalmar stadshus.Foto: Lina Watanen

Tjejerna däremot hade redan efter förra årets avslutade säsong, satt som mål att vinna allt inför kommande säsong, alltså år 2022.

– Som ledare kände vi att vi kanske får revidera det målet, men så blev det faktiskt så. Eller ja, vi har några matcher kvar där det väntar tufft motstånd, säger Jimmy Erwén.

Sin klass i Gothia cup vann de i alla fall, och bara det i sig är en enormt stor prestation.

– Det känns helt otroligt, säger Magnus Dahlblom.

– Ja, helt fantasiskt, nickar Jimmy Erwén.

Tränarna säger att det framför allt var massa känslor när tjejerna gick vidare efter semifinal.

– Då kände vi att vi hade nått väldigt långt, och det hade varit lite snopet att snubbla på målsnöret i semifinalen, säger Magnus Dahlblom.

När det sedan väntade finalmatch mötte Hossmo BK F08 Spånga, och van med 4-0. Totalt var det 18 lag, indelade i 11-mannalag och 9-mannalag, som ställde upp i den klass som Hossmotjejerna tog guld i.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.