GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En trio kom med glädje och julens budskap

En trio spred på tisdagseftermiddagen och kvällen julglädje och julens budskap.
Lindsdal • Publicerad 24 december 2021
Penny Sjögren, Anders Johansson och Maria Hall från Förlösa-Kläckeberga församling gjorde i tisdags åtta olika stopp där de sjöng på julsånger.
Penny Sjögren, Anders Johansson och Maria Hall från Förlösa-Kläckeberga församling gjorde i tisdags åtta olika stopp där de sjöng på julsånger.Foto: Lina Watanen

Tanken var att många fler skulle ha dykt upp från Förlösa-Kläckeberga församling när de i tisdags genomförde sin lilla turné döpt till Hjulevangeliet on tour 2021.

– Men ja, du vet hur det är i dessa tider, säger Penny Sjögren, församlingsassistent, och förklarar at flera fått stanna hemma på grund av pandemin.

Penny Sjögren, kyrkoherden Anders Johansson och prästen Maria Hall står framför en bil med släp. På släpet har det byggts upp en krubba, som omringas av Josef, Maria och det lilla Jesusbarnet.

– Tanken var att åka runt redan förra året, men då var det väldigt skarpt läge på alla håll, säger Anders Johansson.

Men i år valde de att genomföra miniturnén. Åtta olika platser besökts på tisdagen. Första stoppet skedde utanför Ica-butiken i Lindsdal. Och resterande stopp omfattade Lindsdal, Ljusstaden, Snurrom, Vimpeltorpet och Fjölebro.

– Vi sjunger några sånger och vill sprida glädje inför jul, men också sprida budskapet om varför kyrkan firar jul, säger Anders Johansson och tillägger.

– Påsken är kyrkans viktigaste högtid. Men julen, och allhelgonahelgen, en högtid då många besöker våra kyrkor.

I samband med Hjulevangeliet passade församlingsrepresentanterna också på att uppmärksamma Act Svenska kyrkans julinsamling, Bryt en tradition. Ett internationellt arbete som handlar om alla flickors rätt till ett värdigt liv.

Trion tar ton och inleder med Nu tändas tusen juleljus, följt av Stilla natt. Fler och fler samlas på torget.

– Sjung med så mycket ni kan, om ni vill. Glöm bort julstressen för en stund. Och vi vill nu ge en påminnelse om varför vi firar jul, det handlar faktiskt om en födelsedag, säger Penny Sjögren och bjuder på en egenskriven rap som berättar om Jesus födelse.

Små julgåvor delades ut till publiken som avslutningsvis fick med sig We wish you a merry christmas, på svenska God jul önskar vi er alla.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.