GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En skymt av Kalmars gamla tider

Publicerad 26 april 2022
Foto: Lina Watanen

Ända sedan i december förra året och fram till hösten/vintern nästa år, sker en hel del arbete i Gamla stan och längs slottsallén. Det är Kalmar kommun och Kalmar energi som sätter upp ny belysning, bygger ut fibernätet samt byter ut gamla vatten- och avloppsledningar och elkablar. Gatorna som berörs är Kungsgatan, Klostergatan, Skansgatan, Söderportsgatan, del av Västerlånggatan, Gamla Kungsgatan, Stora Dammgatan och Slottsvägen. Området är ett historiskt viktigt sådant, då det var Kalmars stads medeltida centrum från 1200-talet till 1600-talet. Under arbetets gång görs och kommer därför flera arkeologiska utgrävningar att ske. För den nyfikne är utgrävningarna och pågående arbete ett ypperligt tillfälle att se vad som döljer sig under marken och nuvarande gator. Rester från det som en gång i tiden, för hundratals år sedan, var Kalmars centrum.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.