Annons

En musikfestival som främjar det lokala

På torsdag, den 25 maj, är det dags för en av årets festligaste dagar på Högalids folkhögskola. Nämligen Högalidsfestivalen.
Smedby • Publicerad 23 maj 2023

Högalids folkhögskola arrangerar även i år sin festival, Högalidsfestivalen, och i dag, från eftermiddag fram till sena kvällen är det dags. Syftet med festivalen är att lyfta den lokala musikscenen, med ett gratis, drogfritt evenemang.

Arrangörerna skriver att "huvudakterna i år är några kära återseenden, artister som har gjort spektakulära framträdanden hos oss innan". Bland annat kan nämnas koraspelaren Lamine Cissokho som härstammar från mandinka-musikerna med traditioner som sträcker sig ända tillbaka till 1300-talet. En helt annan sorts musik blir det med det alternativa rockbandet från Kalmar, Miss Harries. De bildades under pandemin, 2021, blev snabbt ett namn och har spelat på i Kalmar, Karlskrona med omnejd. Bland annat på Söderport och Kalmar stadsfest.

Annons

Förutom huvudakterna blir det även uppträdanden av skolans egna elever, både de som går där nu och även tidigare elever. Som till exempel Amanda Aldana som gått kursen Musik på scen på Högalids folkhögskola. Hon spelar flera olika instrument men just ikväll blir det gitarr som hon ackompanjerar med sång. Ali Kassab kommer är ursprungligen från Syrien men har bott i Sverige i åtta år. Till vardags läser han till musiklärare på Linnéuniversitetet. Ibland sjunger han själv, ibland ihop med ett band. Bandet gör egen musik ihop och det är internationell musik men de gör låttexterna på arabiska.

För besökarna blir det inte bara musikupplevelser, utan även möjligheten att köpa till en argentinsk buffé.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons