GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En magisk och förtrollande kväll

Han lyckas göra det omöjliga möjliga. Med flinka fingrar, snabbhet, skickligt bortfintande och rejält med magi trollbinder magikern Joe Labero sin publik.
Kalmar • Publicerad 10 maj 2022

30 år har gått sedan illusionisten Joe Labero slog igenom över en natt, efter en förställning på Berns salonger i Stockholm. Men, trolleri, magi och fascinerande tricks hade han sysslat med mycket längre tillbaka än så. I sin föreställning Goldfingers som han nu är på turné med, berättar han för publiken hur han som liten tolvåring fick sin första trollerilåda. Unge herr Alvestabon Bengt Johansson, som han då hette, fängslades direkt av magins värld. Sin fascination har han under hela livet sedan tagit med sig, utvecklat vidare och numera är han en världskänd artist. När Joe Labero i fredags kom till Kalmar med show Goldfingers mötte han ett fullsatt Kalmarsalen. Showen beskrivs som en "intim och exklusiv show", och ja, det är långt ifrån de storshowerna med brinnande facklor, dansande tjejer och utbrytningsburar i taken som han haft i Las Vegas, Singapore eller Sydney. Shower som illusionisten själv nämner kan bestå av ett 50-tal personer på och runt scen. Men i Goldfinger får publiken nöja sig med Joe Labero och hans enda medhjälpare. Och det räcker. För illusionistens spektakulära underhållning i sig räcker gott och väl. Det är ju honom och hans tricks publiken är där för att skåda. Och faktum är att det även denna kväll bjuds på ett och annat överraskande utbrytarnummer.

I publiken satt ingen mindre än Joe Laberos mamma, Eivor Johansson, i sällskap med Nybros egen Bond, Gunnar "James Bond" Schäfer. Båda var specialinbjudna av kvällens huvudperson, Joe Labero. För Eivors del var det den 257:e showen hon såg med sonen. "Jag har varit med på många platser, som Las Vegas, Nya Zeeland, Singapore och Australien. Många säger till mig att fattar du hur stor han är, vilken världsartist? Då brukar jag svara nej det gör jag inte, för mig är det ju lilla Bengt" skrattade mamman.
I publiken satt ingen mindre än Joe Laberos mamma, Eivor Johansson, i sällskap med Nybros egen Bond, Gunnar "James Bond" Schäfer. Båda var specialinbjudna av kvällens huvudperson, Joe Labero. För Eivors del var det den 257:e showen hon såg med sonen. "Jag har varit med på många platser, som Las Vegas, Nya Zeeland, Singapore och Australien. Många säger till mig att fattar du hur stor han är, vilken världsartist? Då brukar jag svara nej det gör jag inte, för mig är det ju lilla Bengt" skrattade mamman.Foto: Lina Watanen

Magi för många handlar om kortlekar, gosedjur som blir levande, saker som försvinner för att plötsligt dyka upp på andra ställen, sedlar som byts ut, tankeläsning, rep som på oförklarliga vis ändrar längd och eld som blir till is. Joe Labero gör inga undantag, han vet precis vad publiken vill ha. Han blandar det humoristiska, skämtsamma med allvar och oväntade vändningar. Allt med en lite kaxig men roande ton. Illusionisten lyckas ständigt hålla publiken på spänn, då han vid flera tillfällen väljer ut personer från publiken att bli hans medarbetare för olika nummer. Mest fascinerande av allt är nog att veta att ingenting av det som sker på scen egentligen är på riktigt, men ändå blir man så lurad. Joe Labero är verkligen en showman som suger åt sig publikens blickar och på ett skickligt, underhållande sätt lyckas göra det omöjliga möjligt.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.