GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bekräftat fall av kaninpest

Kalmar • Publicerad 10 november 2021

Flera döda kaniner som hittats i Kalmar kommun har skickats in för analys till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. I början av veckan fick kommunen svar, och proverna bekräftar att samtliga testade kaniner drabbats av kaninpest. "Hittills har vi avlivat drygt 30 kaniner. Det finns ingenting att göra när kaniner insjuknat än att minska lidandet", säger Tomas Burén till Barometern.

Kaninpest är en smittsam sjukdom som även kan komma ifrån fåglar, gräs och insekter. Rekommendationen är att alla som har kaniner som husdjur håller sina djur skyddade från att komma i kontakt med smittrisker. Vilket innebär att helst hålla dem inomhus.

Tecken på kaninpest är bland annat uppsvullna, variga ögon.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.