GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

25 idrottsföreningar får stöd

Ännu en gång får flera idrottsföreningar i Kalmar län pengar av Riksidrottsstyrelsen, som ett stöd för att kompensera ekonomiska förluster under pandemin.
Kalmar län • Publicerad 14 december 2021

Riksidrottsförbundet har vid flera tidigare tillfällen sedan pandemins start, delat ut ett så kallat kompensationsstöd. Stödet som vid den här omgången nu delas ut omfattar 377 miljoner kronor, fördelat på 2 046 idrottsföreningar runt om i landet. Och det gäller för perioden 1 maj till 28 september 2021.

– Vi vet att stödet gör skillnad för idrottsföreningarna och deras möjlighet till uthållighet och överlevnad under och efter pandemin. Även om restriktionerna hävdes den 28 september så lever idrottsrörelsen med långsiktiga effekter av pandemin och vi behöver under lång tid hjälpas åt för att återrekrytera och rekrytera inom olika delar av idrotten - både barn, ungdomar, ledare och domare, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Bedömningen är att det är sista gången kompensationsstödet delades ut enligt den modell som varit gällande. Däremot kan föreningar framöver kunna ansöka om stöd även för perioden efter den 28 september. Exempelvis för att till viss del kompensera enskilda evenemang som ställts in eller reducerats.

För Kalmar läns del handlar det om 25 föreningar som tilldelas stöd. Det är allt från skytteföreningar, bordtennisklubbar och fotbollsföreningar till tennisklubbar, motorklubb och ryttarföreningar.

FBC Kalmarsund är den förening i länet som får mest i kompensationsstöd, 541 000 kronor. Andra stora summor tilldelas Målilla motorklubb med 263 000 kronor, IFK Borgholm 253 000 kronor, Färjestadens gymnastik O IF 218 000 kronor, Hultsfreds fotbollklubb 202 000 kronor, Kalmar tennisklubb 120 000 kronor samt Emmaboda Verda OK 62 000 kronor. Flera mindre summor delas också ut, som 3 000 kronor till bordtennisklubben Arsenal Nybro, 4 000 kronor till Söderåkra AIK, 18 000 kronor till Pukeberg bollklubb, 12 000 kronor till Tvärskogs idrottsförening, 9 000 kronor till Örsjö idrottsförening och 10 000 kronor till dansklubben Spinnrockarna.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.