GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vilhelm Moberg får webbsida

Emmaboda • Publicerad 5 januari 2022

Den nya långfilmen om utvandrarna ger vågor på vattnet även i författaren Vilhelm Mobergs hemkommun Emmaboda. Året 2022 blir nämligen ett år med fokus på Vilhelm Moberg. Emmaboda och Lessebo kommuner har tillsammans tagit fram en webbsida där de samlat aktörer, upplevelser och platser som har koppling till bygdens store författare.

Webbsidan, med samma adress som författarens namn, ska hjälpa besökarna att planera inför sin resa till Mobergs födelsebygd, men också att göra det enkelt för aktörer och turistinformationer i området, att tipsa om vad som finns att uppleva.

– Vi förbereder oss för en spännande säsong genom upprustning och förberedelser på flera av ”Mobergs platser”. Nästa steg blir att sätta samman upplevelsepaket och kampanjer tillsammans med aktörerna i Mobergs födelsebygd, säger Weronica Stålered, administrativ chef, Emmaboda kommun i ett pressmeddelande.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.