GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya kulturresor tack vare nytt bidrag

Emmaboda • Publicerad 16 juni 2022

Kulturresa i vår del av Småland var en satsning som Emmaboda kommun ordnade med 2018, och där pensionärer erbjöds delta i olika kulturella arrangemang. Det som en del för att förbättra människors hälsa och livskvalité. Nu återkommer den omtyckta satsningen igen.

– Mot bakgrund av tidigare lyckad Kulturresa i vår del av Småland, bestämde vi oss för att åter söka medel ur Familjen Kamprads stiftelse till Kulturresan i vår del av Småland, säger omsorgshandledarna Anneli Djerf och Linda Jarl i ett pressmeddelande.

Ansökan beviljades och stiftelsen har nu tilldelat Emmaboda kommun 140 000 kronor, för en ny omgång. Projektet kommer omfatta besöksmål som bland annat Duvemåla hage, Kyrkeby bränneri, Mobergskolan vid Moshults vandrarhem, Hönsalottas luffarmuseum, Korrö och Kosta julmarknad. Samtliga resor som arrangeras utgår från kommunens olika allaktivitetshus, i Vissefjärda, Algutsboda, Lindås, Långasjö samt Emmaboda.

Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.