GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En dag med fullt fokus på fart

Fart, ljud, gummirök och applåder. En dag på strippen fick i lördags inviga årets utomhussäsong med körning på Emmaboda flygbana.
Emmaboda • Publicerad 17 maj 2022
"Det handlar om ljudet och doften. Man måste uppleva det själv, för att förstå det", menade Tommy Olsson och fick nickningar från övriga gänget, partnern Anna Hellquist samt sonen Tommy Olsson med flickvännen Matilda Strandberg. Däremot rådde det delade meningar om vilka bilmodeller som blickarna drogs till. De yngre föredrog äldre, klassiska bilar, medan de äldre föredrog nyare. sportiga årsmodeller.
"Det handlar om ljudet och doften. Man måste uppleva det själv, för att förstå det", menade Tommy Olsson och fick nickningar från övriga gänget, partnern Anna Hellquist samt sonen Tommy Olsson med flickvännen Matilda Strandberg. Däremot rådde det delade meningar om vilka bilmodeller som blickarna drogs till. De yngre föredrog äldre, klassiska bilar, medan de äldre föredrog nyare. sportiga årsmodeller.Foto: Lina Watanen
Bilar uppradade på väg till starten tilldelades olika startnummer. Något som bland annat sköttes av Emma Rudnert, en av de 40-tal funktionärer som fanns på plats. Hon har varit med så gott som alla år när det arrangerats En dag på strippen i Emmaboda. "Det är en otroligt härlig sammanhållning mellan alla funktionärer", sade hon. Eftersom hon hade hand om frammatningen av bilar hade hon också nära till att se racen, mellan arbetet.
Bilar uppradade på väg till starten tilldelades olika startnummer. Något som bland annat sköttes av Emma Rudnert, en av de 40-tal funktionärer som fanns på plats. Hon har varit med så gott som alla år när det arrangerats En dag på strippen i Emmaboda. "Det är en otroligt härlig sammanhållning mellan alla funktionärer", sade hon. Eftersom hon hade hand om frammatningen av bilar hade hon också nära till att se racen, mellan arbetet.Foto: Lina Watanen

Sean 1998 har förlaget Albinsson och Sjöberg, med tidningen Bilsport, i samarbete med Feringe HRA, arrangerat En dag på strippen i Emmaboda. En dag som handlar om dragracing, och att köra fortast möjligt på sträckan bestående av 402 meter. Evenemanget har blivit något av en premiär för alla de körningar och aktiviteter som under sommarmånaderna och tidig höst väntar på flygbanan. Med tanke på En dag på strippen tvingades ställas in år 2020 och 2021, på grund av pandemin, var det i lördags extra stort intresse. Bland såväl deltagare som publik. Redan timmarna innan racen skulle köra igång fylldes flygområdet med nyfikna besökare. Ett drygt 80-tal förare var på plats med bilar och team, och gjorde sig redo för dagens race. Och tusentals åskådare kom för att ta del av racen. Bilarna som kördes var allt från äldre bilar, till nyare sådana. Precis som bilarnas åldrar varierade, varierade även märkena stort. Allt från Volvo, Chevrolet, Audi och BMW till Volkswagen, Porsche, Mitsubishi och Opel. Bilarna delades upp i olika klasser, utifrån trimningsgrad samt om bilen var fram-, bak- eller fyrhjulsriven. Utöver alla tävlingsbilar fanns hundratals utställningsfordon på plats. Och inte bara bilar, utan även lastbilar och motorcyklar. Flera personer hördes under dagen påpeka att "här finns något för alla". Det är just det som är charmen med En dag på strippen, att oavsett vad man föredrar för fordon eller tidsepok, så finns det verkligen något för alla.

Intresset för årets En dag på strippen i Emmaboda var extra stort, bland såväl publik som förare. De senaste två åren har evenemanget tvingats ställas in, på grund av pandemin och dåvarande restriktioner.
Intresset för årets En dag på strippen i Emmaboda var extra stort, bland såväl publik som förare. De senaste två åren har evenemanget tvingats ställas in, på grund av pandemin och dåvarande restriktioner.Foto: Lina Watanen
Lina WatanenSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.