GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De flyttade ut aktiviteterna till grillplatsen

Ännu en vinter får allaktivitetshus och mötesplatser stängas ner på grund av covid 19-pandemin. I Lindås tog pensionärerna saken i egna händer och bestämde sig för att träffades utomhus.
Lindås • Publicerad 22 januari 2022

När Träffpunkten Lindås inte längre får anordna träffar inomhus ser aktivitetsledaren Britt-Marie Elgevi till att hitta på andra aktiviteter. I måndags blev det därför korvgrillning på Flygtvägen dit några tappra pensionärer trotsade blåsten för att värma sig med varm choklad och en korv eller två.

– Tidigare har vi kunnat var i Folkets hus, men nu ska de stänga igen där med, säger Bernt Karlsson och ser till att få lite senap på sin korv.

Han börjar prata om tennisspelaren Novak Djokovic, som blev av med sitt visum i Australien för att han inte var vaccinerad.

– Jag förstår inte att han inte inser att han måste vaccinera sig. För allas skull, fortsätter Bernt Karlsson sitt resonemang.

Aktivitetsledaren Britt-Marie Elgevi fixar senapen till den grillade korven. Mariann Johansson, Åke Johansson, Vally Hörling, Sigbritt Håkansson och Bernt Karlsson tycker det är skönt att få träffas, även om det är utomhus i blåsten.
Aktivitetsledaren Britt-Marie Elgevi fixar senapen till den grillade korven. Mariann Johansson, Åke Johansson, Vally Hörling, Sigbritt Håkansson och Bernt Karlsson tycker det är skönt att få träffas, även om det är utomhus i blåsten.Foto: Ann-Heléne Thörning

Pensionärerna som kommit för att grilla är Mariann Johansson, Åke Johansson, Vally Hörling, Sigbritt Håkansson och Bernt Karlsson och alla dricker de varm choklad till de korvar som Britt-Marie Elgevi grillar på områdets samlingsplats.

Samtalet flyter på och ofta återkommer de till pandemin och dess följder.

– Det var lite tråkigt att det blev så här, när vi nyss hade fått öppna upp igen. Nu får vi bara träffas utomhus. Men vi får göra det bästa och hitta på sådant här istället, säger Britt-Marie Elgevi och fortsätter vända på korvarna som nu börjar få färg.

– Nu när vi inte får träffas är det många som kommer att bli isolerade. Men de ska visst ringa en gång i veckan och höra om vi lever. Det känns ju tryggt, skrockar Bernt Karlsson och hugger in på ännu en korv.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.